nurbulgaria.com» За нас

За нас

Национално училище по роботика "НУР-България" е инициатива на Сдружение "Математици, Информатици и Роботици без граници". Стартовата лента е прерязана от акад. Благовест Сендов на 1 март 2014 г. 

Партньори са Българска академия на науките, Институт по Системно Инженерство и Роботика. 

Ръководител на Националното училище по роботика НУР-България е инж.MSc Александър Чобанов, който 10 години ръководи Националния отбор по информатика и роботика на Чили.

Целта на Националното училище по роботика НУР-България е да дадем на българските ученици една алтернатива за свободното време и те да могат не само да се забавляват, но и да научат роботика и най-вече програмирането на роботи. Това, което ние искаме, е децата да станат креативни и сръчни, интелигентни, мислещи и с технически интелект.

Децата, които посещават школата, са от 1. до 11. клас. Те сглобяват роботи и програмират техните действия.

В школата е интересно, забавляваме се и получаваме знания и умения. Специфичното логично мислене, което се развива в школата по роботика още от най-млада възраст, дава възможност на децата да овладяват много по-лесно техническите и природните науки, които изучават в училище. Колкото по-рано те се научат да създават програми за управление на роботи, толкова по-лесно ще прилагат роботизацията в заобикалящия ни свят.